miercuri, 16 aprilie 2014

85. Habeamus Bebe Rex

23 iulie 2013

Denecrezutele Aventuri ale lui Dom Engineriu în Ţara Vasilcăi
85. Habeamus Bebe Rex

    Bebe, Rex Britaniae et Daciae
    - Habeamus Bebeluşul Rex, Habeamus Bebeluşul Rex!
    Nu mai puteam să scot o vorbă cu Vulpi, aşa ca între bărbaţi, de gălăgia pe care o făcea V5. Tocmai venise de la şcoală, încă mai avea iaurt pe bot şi firimituri între mustăţi. Era într-o stare euforică de am crezut că a dat iama prin Cetate şi a dat de clondirele de sulincă de pe vremea Daicovicilor.
    - Tati, Habeamus Bebeluşul Rex!
    - Şi cu ce te încălzeşte pe tine asta? În primul rând că noi n-avem nimic. Au britanii acolo la ei în peninsula aia care se ţine de noi de europi doar prin Tunel. N-au nici ei nici măcar euro, acum drept este că nici noi n-avem. Sau poate vrei să spui că şi-a băgat Dacul coada şi avem şi noi o Dudă mică? Dar nu văd cum. treaba asta n-ar avea obiect. Poate să spună tot Oxfordul. S-a pus şi poză în Paris Match prin 1970 cu unul Valentin şi cu una Margrita.
    - Tati, te-ai cam ramolit, iartă-mă că-ţi spun aşa. Stai degeaba cu Tata Vulpi la berea aia. Ia întreabă-l dacă Bebeluşul Rex nu este şi al nostru.
    - Aşa e Vulpi bătrâne, avem şi noi o parte de … vină?
    - Cam aşa este. Căci Bebeluşul acesta Regal este al 213-lea descendent al celui ce a trăit cu a 486-a ascendentă a unei vulpi din Transilvania. Sigur că nu există acte, că doar nu stătea nimeni să scrie despre cum îşi ridicau cozile vulpile. Pergamentul era scump, papirus nu prea creştea decât la Băile 1 Mai cum le spune acum, dar şi alea sunt revendicate de nişte popi papistaşi. Dacă bunicul Bebeului a fost pe aici doar aşa în recunoaştere, umblă zvonul că Bebe Rex Va fi foarte pretenţios şi va lua întreaga Dacie.
    - Să te audă Zeii cei nemuritori Vulpi, că m-am săturat de Jigodie Preş.
    - Habeamus Bebeluşul Rex, Habeamus Bebeluşul Rex!
    - Habeamus Bebe Rex, Habeamus Bebe Rex!

2 comentarii

  1. Măcar să ia întreaga Dacie. Barem vom şti un lucru…
    Comentariu by Max Peter — 24 iulie 2013 @ 19:39
  2. Toată, toată!
    Comentariu by Cornelius Ionescu — 24 iulie 2013 @ 23:03
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu